top of page

Turbó felújítás Győr városában a legjobbnál!

A turbófeltöltő a motor fontos része, segít hogy gyorsabban gyorsuljunk fel, illetve könnyebben érjük el a végsebességet. Biztosítja a megfelelő tolóerőt, hogy gyorsan és biztonságosan tudjunk előzni. Egyes autókon egy jellegzetes hang is társul ahhoz, ahogy a turbó beindul, levegőt kényszerítve a motorba. Ha azonban ez nem működik megfelelően, akkor a motor nem lesz hatékony, és gyenge teljesítményt nyújthat, ekkor jöhet jól a turbó felújítás Győr városában is.


Mikor válik szükségessé a turbó felújítás?


A turbó tönkremenetelét több dolog is okozhatja, azonban ezek között a leggyakoribb az olaj és a kenés hiánya, az idegen tárgyak, a túlpörgetés, a kor és elhasználódás lehet.


Turbó felújítás szükséges, ha nem tiszta az olaj, hiszen az előírásnak megfelelő és tiszta olajra van szüksége ahhoz, hogy jól és hosszú távon működjön. A szénlerakódások és szennyeződések felhalmozódását eléggé megszenvedheti, ami csökkenti a hatékonyságát.


Előfordulhat, hogy idegen tárgyak, nagyobb törmelékek, kövek vagy autók törött alkatrészei a szívónyíláson keresztül a a turbóba jutnak, ezek pedig súlyosan károsíthatják a kerekeket és lapátokat. Fontos rendszeresen karban tartani a légszűrőt, ebben szintén hatalmas segítséget nyújthat egy turbó felújítás Győr területén.


Ha túlpörgetjük a turbó, vagyis a motort a teljesítményének legfelső szintjén tartjuk a gázt a tömítéseken és a csöveken keresztül folyamatosan, az szintén okozhat tönkremenetelt. Egy idő után ez a nyomás szivárgásokat és repedéseket okozhat, megnehezítve a turbó működését.


Ez az alkatrész sem tart örökké, nagyjából 200-250 000 km megtételére alkalmas, attól függően, hogy ki hogyan vezeti az autóját. Fennállhatnak természetesen egyéb problémák is, mivel a turbófeltöltő folyamatosan nyomás alatt van, számos dolog befolyásolhatja a teljesítményét. A túlzott kipufogógáz-hőmérséklet túlmelegítheti az alkatrészt, a nedvesség behatolása pedig rozsdát és károsodást okozhat.


Az alábbi jelek esetében kiemelten szükséges a turbó felújítás


Ha lassan gyorsul, illetve könnyen erőt veszít a jármű, valószínűleg ellenőrzésre szorul a turbónk. Úgy tervezték, hogy az autó gyorsabban érje el a maximális sebességet. Ha azt észleljük, hogy ez tovább tart és nem úgy működik, mint korábban, akkor a turbó ellenőrzése is legyen az első kiindulópontok között.


A kopott tömítések és a turbó repedéseinek egyik fő problémája az, hogy az olaj bejutáshat a kipufogóba, amely szürkéskék füsttel ég le. A check engine lámpa is kigyulladhat a műszerfalon, ennek oka lehet valamelyik érzékelő probléma, vagy akár komoly problémát jelezhet, ekkor a szolgáltatás, ami megoldhatja gondjainkat még időben az a turbó felújítás Győr városában.

Bekapcsolásakor a meghibásodott turbó hangos, nyöszörgő hangot adhat, amely a probléma súlyosbodásával nő.


Ügyeljünk arra, hogy ha a turbó meghibásodik, a darabok az intercoolerbe esnek, és az olajtömítések meghibásodnak. A motor ténylegesen tud működni ezzel az olajjal, és maximális fordulatszámon el tud futni, amíg az összes olaj el nem fogy, ekkor a motor elakad. Ha a turbó meghibásodik, távolítsuk el az intercoolert és az összes csövet, hogy elkerüljük a motor jelentős károsodását.


A turbó felújítás Győr városában bárki számára elérhető, a Koller Turbó egyedülállóan minden javításra küldött turbó esetén díjmentes szétszerelést követően, pontos árajánlatot biztosít az ügyfelek számára, mindezt kötelezettségek nélkül.

12 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page