top of page

Turbó alkatrészek forgalmazása a legjobb minőségben

Az autó turbók (vagy egyszerűen csak turbók) olyan eszközök, amelyeket a belső égésű motorokban használnak a teljesítmény és az üzemanyag hatékonyságának növelésére. A turbó alkatrészek forgalmazása megkönnyíti a turbó javítás menetét, és azok munkáját, akik ezzel foglalkoznak. A turbófeltöltők lényegében olyan kompresszorok, amelyek a motorba több levegőt préselnek be, mint amennyit a motor szívórendszere szokott, ezáltal növelik a hengerekben égő üzemanyag és levegő keverék sűrűségét, ami nagyobb teljesítményt és hatékonyságot eredményez.


Turbó alkatrészek forgalmazása a hibátlan működésért


Turbó javítás kapcsán kérjünk segítséget, mielőtt mi szednénk azt szét. Annak érdekében, hogy ne okozzunk nagyobb kárt, szakemberrel méressük fel az alkatrészek állapotát, így könnyebben megtalálható és orvosolható a hiba.


A turbó felső részében található a kompresszor, amely levegőt szív be a környezetből, majd nyomás alá helyezi azt. A kompresszor egy lapátos rotorból áll, amelyet egy tengely hajt meg. Amikor ez forog, a rotor lapátai összesűrítik a levegőt és nyomás alá helyezik azt.


Az alsó részében található a turbina, amely a kilépő gázokból nyer energiát. A motorból kifolyó égéstermékek meghajtják a turbinát, amely közvetlenül kapcsolódik a kompresszor tengelyéhez. Ez a működési elv a "turbófeltöltő" elnevezés forrása.


A turbókompresszor hőt termel a levegő sűrítése során. Annak érdekében, hogy a sűrített levegő ne legyen túl meleg a motor számára, hűtőrendszerek segítségével csökkentik a levegő hőmérsékletét. Ezek a hűtők gyakran levegőhűtésűek vagy vízhűtésűek lehetnek.


A turbó javítás akkor is szükségessé válhat ha működését nem megfelelően szabályozza, hogy a motor optimálisan teljesítsen minden terhelési és sebességi tartományban. Ehhez általában szelepvezérlő rendszereket és szenzorokat használnak, amelyek figyelik a motor teljesítményét és az égéstermékeket.Forduljunk szakemberhez ha problémát érzékelünk


A turbó működése alapvetően egyszerű: amikor a vezető gázt ad, a kipufogógázok a turbinán keresztül áramlanak, amely meghajtja a kompresszort. A kompresszor a levegőnyomást növeli, és az sűrített levegőt a motor hengereibe irányítja, ahol az égéssel több energia szabadul fel, és emiatt nő a teljesítmény és a hatékonyság.


Elegendő egy rész hibája, hogy ne működjön megfelelően, de ma már a kiváló minőségű turbó alkatrészek forgalmazása lehetővé teszi, hogy egy hozzá értő autószerelő gyorsan helyreállíthassa a problémát


Az autóturbók rendkívül népszerűek a modern autóiparban, mivel lehetővé teszik a kisebb motorok nagyobb teljesítményét és jobb üzemanyag-hatékonyságát. Emellett a turbófeltöltők segítenek a motorok károsanyag-kibocsátásának csökkentésében is, mivel a hatékonyabb égés révén kevesebb szennyező anyag jut a kipufogógázokba.


A Koller Turbó szolgáltatásai közé tartozik a turbó alkatrészek forgalmazása, valamint a turbó javítás, így gyors megoldást találhatunk, ha nem működik megfelelően autónk.


15 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page