Ezt érdemes tudni a turbó felújítás kapcsán!
top of page

Ezt érdemes tudni a turbó felújítás kapcsán!

Ma már rengeteg autó esetében tartozik az alap felszereltségbe a turbó, amely igen komoly mértékben növeli az autó teljesítményét. Ez rengeteg pozitívummal jár, azonban cserébe folyamatosan gondoskodni kell a megfelelő állapotának fenntartásáról. Azt pedig, hogy a turbó felújítás feladatát kire bízza az ember, egyáltalán nem mindegy.


A turbó felújítás nem az elromlott alkatrész javítását jelenti

Egy ilyen autó tulajdonosaként időről időre esedékessé válik egy-egy turbó felújítás. Hiszen amellett, hogy nagyon lényeges a precizitás és a gyorsaság, a hatékonyság sem utolsó szempont. Egy elhanyagolt turbó később súlyos javítási költségeket vonhat maga után, hiszen egy bizonyos ponton túl a szóban forgó gépjármű vészüzemmódba kapcsol, a teljesítmény pedig csökkenni kezd. Ez pedig igaz mind a benzines, mind pedig a diesel üzemű turbófeltöltők esetén.


Nem mindegy, ki és milyen eszközzel dolgozik rajta!

Ha úgy gondolja, esedékessé vált a turbó felújítás, akkor ilyenkor több szempontból sem mindegy, hogy kire bízza az ember ezt a feladatot. Nálunk a turbó felújítás a Turboclinic áramlás mérő berendezéssel történik, amellyel vállaljuk benzines és diesel üzemű turbófeltöltők javítását a legkorszerűbb gépekkel a gyári szintű javítási technológia szerint. Mindez a több éves szakmai tapasztalat mellett számunkra egyáltalán nem jelent kihívást. Ráadásul minden hivatalos úton történik, a beállításról minden esetben mérési jegyzőkönyv készül. A modern gépparknak és a nagy raktárkészletnek köszönhetően a legtöbb turbó felújítás már két munkanapon belül kész van. Mindezeken felül vállaljuk változó geometriás turbók esetében "geometira letapadás" orvoslását is.



Mikor jön el a turbó javítás ideje?

Ha valami miatt mégis meghibásodik és turbó javítás válik esedékessé, akkor minden esetben szükség van a szétszerelésre, enélkül képtelenség lenne megállapítani a hiba pontos okát. Éppen ezért nálunk maga a szétszerelés ingyenes, ezt követően adunk pontos árajánlatot a szerelésre, mikor már látjuk a pontos helyzetet. Ez pedig nem ró a tulajdonosra semmilyen kötelezettséget. Minden turbó felújítás esetében célzottan, pontosan és költséghatékony módon igyekszünk a megrendelők igényeinek eleget tenni.


Mennyibe kerül mindez?

A turbó felújítás ár bizony nagyon sok mindentől függ. Az ezzel kapcsolatos költségek bizony csak pontos hibafeltárást követően állapítható meg. Éppen ezért cégünk minden esetben az ingyenes szétszerelést követően ad árajánlatot, így tulajdonképpen nem árulunk zsákbamacskát.


Vagyis ha egy autó kapcsán időszerűvé válik a turbó felújítás úgy, hogy közben nem kell aggódni a rejtett költségek vagy a váratlanul túl magas számla miatt, most a legjobb helyen jársz. Hiszen mi minden téren igyekszünk a legjobbat nyújtani neked, hogy a hétköznapok során csak élvezni kelljen a turbós autód kényelmét.


54 megtekintés
bottom of page