5 dolog, amit jó tudni a turbó alkatrészek forgalmazása kapcsán
top of page

5 dolog, amit jó tudni a turbó alkatrészek forgalmazása kapcsán

Ha a motor az autó lelke, akkor a turbó az mindennapi lendülete, amely nagy mértékben képes növelni a jármű teljesítményét. Éppen ezért jó, ha megfelelően karban van tartva, hiszen a turbó javításához mindig precíz szakemberre van szükség. Ha pedig egy műhely esetében a szolgáltatások részét képezi a turbó alkatrészek forgalmazása is, akkor megnyugodhatsz, mert az alkatrészek beszerzésével sem lesz probléma. Lássuk, mi mindent érdemes tudni ezzel kapcsolatban!


Turbó javítás

1. A turbó alkatrészek forgalmazása számos előnyt von maga után


Műhelyünkben a szervizelés mellett a turbó alkatrészek forgalmazása is megtalálható, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy ne legyen kéznél a számodra éppen szükséges alkatrész, ha arról van szó. Ez annak köszönhető, hogy valós raktárkészlettel rendelkezünk a magyarországi gépjárműparkhoz igazodva korban és típusokban egyaránt. Ha valami miatt mégis olyan kiegészítőre lenne szükség ami nem található meg nálunk, azokat is rövid időn belül beszerezzük, két vagy három munkanapon belül jellemzően már szerelésre készen a helyszínen várakoznak.


2. Az új turbó beszerzése sem probléma


A turbó alkatrészek forgalmazása azt is magával vonja, hogy ha esetleg egy turbó visszafordíthatatlanul sérült és minden igyekezetünk ellenére sem lehetséges a javítása, akkor egyedi áras, gyári minőségű új turbó, illetve utángyártott új, prémium minőségű turbók beszerzésében is tudunk segíteni. Vagyis gyári új turbók, utángyártott új turbók, középrészek, geometriák, vákuumos, nyomásos vagy elektromos szabályzó szelepek, turbina házak, kompresszor házak és egyéb alkatrészek egyaránt megtalálhatók a kínálatban.


3. A turbófeltöltő azonosítás elengedhetetlen a turbó javítása kapcsán


A turbó alkatrészek forgalmazása szorosan kapcsolódik a turbófeltöltő azonosításhoz is, ugyanis minden turbófeltöltő egyedi azonosító táblával rendelkezik. Ennek ismerete pedig elengedhetetlenül fontos a pontos típus meghatározásához és az alkatrész rendeléshez. Amennyiben ez az adattábla hiányos vagy esetleg megsérült, a gépjármű adatai alapján kikereshető a szükséges információ.


Turbo alkatrész forgalmazása prémium minőségben

4. Mire van szükség a turbó javításához?


A turbó javítás igen összetett, így a paletta igen sokszínű, így az árak is széles skálán mozognak. Ugyanis mindez nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészekre van szükség a javításhoz, de számít az is, hogy mi okozza az alap problémát. Műhelyünkben a felújítás a Turboclinic áramlás mérő berendezéssel történik, amellyel vállaljuk benzines és diesel üzemű turbófeltöltők javítását a legkorszerűbb gépekkel a gyári szintű javítási technológia szerint. Mindez a több éves szakmai tapasztalat mellett számunkra egyáltalán nem jelent kihívást. Természetesen a várható turbó javítás árakkal kapcsolatban minden esetben előzetesen tájékoztatjuk a jármű tulajdonosát.


5. A beállításról mindig kérj hivatalos jegyzőkönyvet!


Fontos, hogy e téren minden hivatalos úton történjen, éppen ezért nálunk a beállításról minden esetben mérési jegyzőkönyv készül.


Látható, hogy milyen sokféle előnyt jelent az, ha a turbó javításához egy műhelyen belül bele tartozik a turbó alkatrészek forgalmazása is.



17 megtekintés
bottom of page