5 dolog, amit érdemes tudni a turbó felújítás kapcsán
top of page

5 dolog, amit érdemes tudni a turbó felújítás kapcsán

Ma már a turbó rengeteg járműben alapfelszereltségnek tekinthető, így ha ilyen autód van, akkor nem mindegy, kire bízod a turbó felújítás feladatát mint ahogy az sem, hogy honnan szerzed be a megfelelő alkarészeket. Ahhoz viszont, hogy megfelelően dönts, érdemes néhány dolgot mindenképpen tudnod ezzel kapcsolatban.


1. Mit is az a turbó?

Ha röviden szeretnénk fogalmazni, akkor ez egy olyan alkatrész, amely növeli a motor teljesítményét csupán azáltal, hogy plusz levegőt juttat a szerkezetbe.


2. Mikor van szükség turbó felújításra?

Valójában időről időre esedékessé válik egy-egy turbó felújítás, hiszen egy bizonyos ponton túl a szóban forgó gépjármű vészüzemmódba kapcsol, a teljesítmény pedig csökkenni kezd. Ilyenkor minden esetben szükség van a szétszerelésre, enélkül képtelenség lenne megállapítani a hiba pontos okát. Éppen ezért nálunk maga a szétszerelés ingyenes, ezt követően adunk pontos árajánlatot a szerelésre, mikor már látjuk a pontos helyzetet. Ez pedig nem ró a tulajdonosra semmilyen kötelezettséget. Minden turbó felújítás esetében célzottan, pontosan és költséghatékony módon igyekszünk a megrendelők igényeinek eleget tenni.


3. Kire érdemes rábízni ezt a feladatot?

Az bizony több szempontból sem mindegy, hogy kire bízza az ember ezt a feladatot. Hiszen amellett, hogy nagyon lényeges a precizitás és a gyorsaság, a hatékonyság sem utolsó szempont. Nálunk a felújítás a Turboclinic áramlás mérő berendezéssel történik, amellyel vállaljuk benzines és diesel üzemű turbófeltöltők javítását a legkorszerűbb gépekkel a gyári szintű javítási technológia szerint. Mindez a több éves szakmai tapasztalat mellett számunkra egyáltalán nem jelent kihívást. Ráadásul minden hivatalos úton történik, a beállításról minden esetben mérési jegyzőkönyv készül.





4. Maximum két munkanapot vesz igénybe a turbó felújítás

A modern gépparknak és a nagy raktárkészletnek köszönhetően a legtöbb turbó felújítás már két munkanapon belül kész van. Mindezeken felül vállaljuk változó geometriás turbók esetében "geometira letapadás" orvoslását is.


5. Turbó alkatrészek forgalmazása és felújítás egy helyen

A fentiek mellett a szolgáltatásink között a turbó alkatrészek forgalmazása is megtalálható. Valós raktárkészlettel rendelkezünk a magyarországi gépjárműparkhoz igazodva korban és típusokban. A kevésbé gyakori járműtípusokhoz tartozó turbófeltöltőket és alkatrészeiket rövid időn belül beszerezzük, két vagy három munkanapon belül jellemzően már a helyszínen is vannak. Hangsúlyozandó továbbá, hogy abban az esetben, ha egy turbó visszafordíthatatlanul sérült és nem lehetséges a javítása, vevőinknek egyedi áras, gyári minőségű új turbó, illetve utángyártott új, prémium minőségű turbók beszerzésében is tudunk segíteni.


Vagyis ha egy autó kapcsán időszerűvé válik a turbó felújítás vagy éppen szükség lenne egy megbízható forrásra, ahol a turbó alkatrészek forgalmazása is megoldott, akkor most a legjobb helyen jársz.

22 megtekintés
bottom of page