5 dolog, amit a turbó felújítás témaköréről tudni érdemes
top of page

5 dolog, amit a turbó felújítás témaköréről tudni érdemes

A turbó felújítás fontos részét képezi az autó karbantartásának, bár ezt sokan hajlamosak elodázni. Pedig ha valaki elhanyagolja ezt, az hosszú távon kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így érdemes időről időre felkeresni ezzel kapcsolatban egy megfelelő szakembert. Lássuk, mi mindent érdemes tudni a témával kapcsolatban!


1. A turbó egy egyszerű, de nagyon fontos alkatrész


A turbó maga egy olyan alkatrész, amely növeli a motor teljesítményét csupán azáltal, hogy plusz levegőt juttat a szerkezetbe. Míg néhány évvel ezelőtt mindez különlegességnek számított, ma már rengeteg modellben alapfelszereltségnek tekinthető.


2. A turbó felújítás megbízható szakember feladata


Bizonyos időközönként elkerülhetetlenül esedékessé válik a turbó felújítás. Ám az, hogy ezt a feladatot kire bízza az ember, egyáltalán nem mindegy. Hiszen a precizitás és gyorsaság mellett egyéb lényeges szempontok is léteznek. Műhelyünkben a felújítás a Turboclinic áramlás mérő berendezéssel történik, amellyel vállaljuk benzines és diesel üzemű turbófeltöltők javítását a legkorszerűbb gépekkel a gyári szintű javítási technológia szerint. Mindez a több éves szakmai tapasztalat mellett számunkra egyáltalán nem jelent kihívást. Továbbá nagyon lényeges az is, hogy minden hivatalosan történjen, vagyis a beállításokról készült mérési jegyzőkönyv nélkül ne menj sehova! Nálunk a modern gépparknak és a nagy raktárkészletnek köszönhetően a legtöbb turbó felújítás már két munkanapon belül kész van.


3. A turbó felújítás elhanyagolása hosszú távon problémákhoz vezethet


Egy elhanyagolt turbó hosszú távon bizony súlyos javítási költségekkel járhat. Ugyanis eljön az a pillanat ilyenkor, amikor a turbóval felszerelt gépjármű vészüzemmódba kapcsol, a teljesítmény pedig csökkenni kezd. Ez könnyedén megakadályozható a rendszeres ellenőrzéssel és karbantartással.


4. A turbó javítása először szétszereléssel jár


Nagyon fontos tudni a téma kapcsán, hogy a javítás és felújítás először mindig szétszereléssel jár. Hiszen enélkül képtelenség lenne megállapítani, hogy fennáll-e valamilyen hiba és azt is, hogy mi lehet az oka. Pontosan emiatt ezért nálunk maga a szétszerelés ingyenes, ezt követően adunk pontos árajánlatot a szerelésre, mikor már látjuk a pontos helyzetet. Ez pedig nem ró a tulajdonosra semmilyen kötelezettséget.



5. Aranyat ér, ha a turbó alkatrészek forgalmazása is profilba vág


A fentiek mellett a szolgáltatásink között a turbó alkatrészek forgalmazása is megtalálható. Valós raktárkészlettel rendelkezünk a magyarországi gépjárműparkhoz igazodva korban és típusokban. A kevésbé gyakori járműtípusokhoz tartozó turbófeltöltőket és alkatrészeiket rövid időn belül beszerezzük, két vagy három munkanapon belül jellemzően már a helyszínen is vannak.


A fentiekből látható, hogy a turbó felújítás nem nagy dolog, ha megfelelő szakemberre bízzuk ezt a feladatot, ráadásul számos kellemetlenség elkerülhető általa.


20 megtekintés
bottom of page