5 dolog, amit a turbó felújítás kapcsán tudni érdemes
top of page

5 dolog, amit a turbó felújítás kapcsán tudni érdemes

A turbo egy olyan alkatrész, amely nagy mértékben növeli a motor teljesítményét úgy, hogy működése során plusz levegőt juttat a szerkezetbe. Míg néhány évvel ezelőtt mindez különlegességnek számított, ma már rengeteg modellben alapfelszereltségnek tekinthető. Éppen ezért ha ilyen autód van, akkor fontossá válik a turbó felújítás időről időre.


1. Bizonyos időközönként esedékessé válik a turbó felújítás


Egy ilyen autó tulajdonosaként időről időre esedékessé válik egy-egy turbó felújítás, ám ilyenkor több szempontból sem mindegy, hogy kire bízza az ember ezt a feladatot. Hiszen amellett, hogy nagyon lényeges a precizitás és a gyorsaság, a hatékonyság sem utolsó szempont. Egy elhanyagolt turbó később súlyos javítási költségeket vonhat maga után, hiszen egy bizonyos ponton túl a szóban forgó gépjármű vészüzemmódba kapcsol, a teljesítmény pedig csökkenni kezd. Ez pedig igaz mind a benzines, mind pedig a diesel üzemű turbófeltöltők esetén.


2. Nem mindegy, milyen eszközzel történik!


Nálunk a turbó felújítás a Turboclinic áramlás mérő berendezéssel történik, amellyel vállaljuk benzines és diesel üzemű turbófeltöltők javítását a legkorszerűbb gépekkel a gyári szintű javítási technológia szerint.


3. Több év szakmai tapasztalat és hivatalos jegyzőkönyv


Mindez a több éves szakmai tapasztalat mellett számunkra egyáltalán nem jelent kihívást. Ráadásul minden hivatalos úton történik, a beállításról minden esetben mérési jegyzőkönyv készül. A modern gépparknak és a nagy raktárkészletnek köszönhetően a legtöbb turbó felújítás már két munkanapon belül kész van. Mindezeken felül vállaljuk változó geometriás turbók esetében "geometria letapadás" orvoslását is.


4. Nem érdemes megvárni, míg meghibásodik!


Ha valami miatt mégis meghibásodik a turbó minden esetben szükség van a szétszerelésre, enélkül képtelenség lenne megállapítani a hiba pontos okát. Éppen ezért nálunk maga a szétszerelés ingyenes, ezt követően adunk pontos árajánlatot a szerelésre, mikor már látjuk a pontos helyzetet. Ez pedig nem ró a tulajdonosra semmilyen kötelezettséget. Minden turbó felújítás esetében célzottan, pontosan és költséghatékony módon igyekszünk a megrendelők igényeinek eleget tenni.


5. Fontos szempont a turbó felújítás ár is


A turbó felújítás ár bizony nagyon sok mindentől függ. Az ezzel kapcsolatos költségek bizony csak pontos hibafeltárást követően állapítható meg. Éppen ezért cégünk minden esetben az ingyenes szétszerelést követően ad árajánlatot, így tulajdonképpen nem árulunk zsákbamacskát a tulajdonos számára a turbó felújítás ár kapcsán.


Vagyis ha egy autó kapcsán időszerűvé válik a turbo felújítás úgy, hogy közben nem kell aggódni a rejtett költségek vagy a váratlanul túl magas számla miatt, most a legjobb helyen jársz. Hiszen mi minden téren igyekszünk a legjobbat nyújtani neked, hogy a hétköznapok során csak élvezni kelljen a turbós autód kényelmét.



220 megtekintés
bottom of page